bugün
yenile
    1. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Geçen okudum çok güldüm ya ağağağağa :))
    2. 8
      +
      -entiri.verilen_downvote
      komedya'da dante, ölüm sonrası sırasıyla cehennem, araf ve cennette geçen seyahati, hikayenin kahramanı da olan kendisinin ağzından anlatır. orta çağda "komedya", "tragedya'nın" aksine sonu iyi biten hikâye anlamına gelirdi. burada eserin adındaki "komedya" kelimesi, öyküsünün güldürü unsurları taşıdığı anlamına gelmez.
    3. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      yapay destandır
    4. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ilahi komedya , dante alighieri reyiz tarafında 14. y.y. ilk yarısında kaleme alınmış. italyan artistlerinin en meşhur epik şiiri ve dünya edebiyatınca önemli bir baş yapıttır adam olun. komedya'da dante, ölüm sonrası sırasıyla cehennem, araf ve cennette geçen seyahati, hikâyenin kahramanı da olan kendisinin ağzından anlatır.orta çağ zamanı komedya, tragedya'aksine iyi biten hikaye anlamına geliyor. yani artistin yazdığı komedya'da dşşk muhabbeti yok ciddi bişiy. (bkz: ilahî komedya)
    5. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      "-sen adamı öldürürsün" diye devam ettirdiğim eser adı.
    6. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bi kahkaha tufanı akla getiriyor nedense.
    7. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      orjinal adı la divina commedia olan dante'nin 14233 dizeli şiiri. cehennem, araf ve cennet olarak 3 bölüme ayrılır. her bölüm 33 kantodur ve yıldızlar kelimesinin türevleriyle sona erer. özellikle cehennem bölümü mitolojinin dante'nin anlatımıyla harmanlanması sonucu ilgi çekici ve yaratıcıdır. zaten çoğu sanatçıya ve kitaba ilham kaynağı olmuştur bu cehennem tasviri. araf ve cennet benim açımdan okunması daha zor oldu. çünkü italya ve hristiyanlık kültürüne özgü çok fazla şahsiyet işin içine giriyor ve kitap çekiciliğini kaybediyor. fakat betimlemeler için bile okumaya değer.
    8. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      (bkz: betimleme nedir?nasıl yapılır?) bu eser adeta cevabı gibi,çünkü o cehennemi(bkz: inferno) cenneti (bkz: paradiso) ve arafı (bkz: purgatorio) öyle güzel anlatıyor ki dante, resmen orada gibi hissediyorsunuz. ayrıca (bkz: nikolay vasilyeviç gogol) (bkz: ölü canlar) eserini ilahi komedya dan esinlenerek yazmıştır. ölü canlar'dan önce ilahi komedya'yı okumanızı tavsiye ederim.
    9. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      nedir günahlarımızın bizi bu denli mahvetmesinin nedeni?
      3kul hakkı yiyoruz moruk, en kral tellak çitilese çıkmaz o leke. - louis froziel 21.11.2020 20:53:49 |#4030917
    10. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Dante papaz okulundan mezun olmuş dindar bir insandır. Eserin adı sizi yanıltmasın. Komedya, komedi manasında değildir. Orta Çağda komedya, tragedyanın aksine sonu iyi biten hikaye anlamına gelirdi. Sırasıyla 3 bölümden oluşuyor: Cehennem, araf ve cennet. Gerçekten de iyi bitiyormuş sonu.